Apple Music betalar mer licensavgifter i USA än Spotify

Idag släppte den ideella organisationen Mechanical Licensing Collective sina siffror över hur mycket licensavgifter de har samlat in och Apple låg i toppen.

Mechanical Licensing Collective (MLC) är en ideell organisation som utsetts av den amerikanska staten för att med ett enklare system se till att royalties betalas ut rätt. Tidigare har allt gått efter ett system där lyssningar per enskild låt lett till ofantlig med data som har försvårat möjligheterna att kontrollera om siffrorna stämmer.

Efter en månad med det nya systemet har MLC avslöjat hur mycket i licensavgifter de samlat in från musikstreamingtjänster i USA. Från 20 olika tjänster har en månad dragit in över 424 miljoner dollar och Apple betalade största notan som låg på 163,3 miljoner dollar med Spotify flåsandes i nacken med sina 152,2 miljoner dollar. Man får väl ta siffrorna som att Apple Music verkar spelas flitigt i staterna.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.