Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Satechi lanserar fjärrkontroller till Mac och iPad

Satechi har lanserat två nya fjärrkontrollen men de är inte till Apple TV utan skall användas till vår Mac och iPad.

Det handlar om två nya produkter och de heter R1 Bluetooth Presentation Remote och R2 Bluetooth Multimedia Remote Control. Den första kontrollen R1 är till för presentationer och med den kan du enkelt byta mellan slides, använda som pekdon tack vare en inbyggd laser, ta upp virtuellt tangentbord och släcka skärmen. Kontrollen kommunicerar via Bluetooth 5.0 och har en räckvidd på cirka 10 meter. Batteritiden ligger på upp till sex månader och när batteriet tar slut laddas den upp via USB-C. Vi har ännu inte sett något svenskt pris men det borde landa runt 500 kronor då den kostar 44,99 dollar på Satechis hemsida.

R2 satsar mer på media och med fjärrkontrollen hittar vi knappar för Play/Pause, volym upp/ned, hemknapp, Siri-knapp, mute och en knapp för att ta fram ett virtuellt tangentbord. Fjärrkontrollen har även ett presentationsläge så vi kan använda den för att hoppa mellan slides i bland annat PowerPoint och Keynote. Båda kontrollerna fungerar till Mac och iPad och prislappen för R2 är densamma som för R1, 44,99 dollar.

Via AppleInsider

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.