DarkModeBuddy låter oss automatisera dark mode på vår Mac

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Det är Giu Rambo som har skapat appen och när den är installerad ligger den som en bakgrundsprocess på datorn. Programmet använder sig av datorns inbyggda ljussensor som bland annat redan används om du har automatisk ljusstyrka påslaget. När själva appen är installerad så kan vi välja när mörkt läge skall aktiveras och även hur länge appen skall vänta med att ändra till mörkt läge.

Den sista inställningen är till för att inte skärmen skall hoppa mellan ljust och mörkt läge hela tiden om vi till exempel snabbt tänder en lampa och sedan släcker den igen. Appen är helt kostnadsfri men det går även att välja att betala en slant om man vill stödja utvecklaren. Appen är kompatibel med macOS 10.15 eller nyare.

Är du sugen på att ladda ned appen till din Mac så går det att göra här.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.