Tips:

Med Timer kan du somna med hörlurar i öronen utan problem

Hur skönt är det inte att få lyssna på en film, favoritpodd eller musik precis innan man somnar? Apple har en lösning så vi inte behöver oroa oss för att ens enhet ska fortsätta spela hela natten.

Att somna med ljud i öronen har varit ett bekvämt sätt att bli påhälsad av John Blund sedan kravet med sömn kom till. Undertecknad har hundratals morgnar då jag fått gräva bland kuddar och täcken efter mina AirPods och om inte min iPhone eller iPad har legat på laddning är batterierna slut i samtliga enheter. Men tydligen finns det en finurlig liten lösning man sällan hör om från Apple.

Det är bara att starta det du vill lyssna på och sedan drar du neråt i övre högra hörnet (underifrån med iPhone 7/8/SE) för att få fram kontrollcenter. Där trycker du på Timer och ställer in tidslängd, sedan trycker du på När tiden går ut. Slutligen scrollar du längst ner och väljer Sluta spela. Vi på Macradion/99Mac önskar dig en god sömn.

Tack till: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.