Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

SkullCandy HESH ANC - billiga och helt godkända

SkullCandy har släppt ett par hörlurar i budgetklassen som innehåller det mesta som finns i dyrare klasser. Vi tar oss en titt om de kan leverera vad de lovar.

Att försöka göra en rättvis recension när det kommer till budgetklassen är alltid en utmaning. Det finns alltid fler produkter att jämföra med och det är svårare att vara kritisk mot något som har en så billig prislapp. Men vi ska göra vårt bästa.

Komfort & design

HESH ANC har väldigt sköna öronkuddar med memory foam som varken pressar för hårt och är alldeles lagom mjuka. Dessutom är de så lätta att man kan bära dessa i flera timmar utan att känna obehag. Designmässigt är det självklart till stor del plast med en inre bygel i aluminium men eftersom de mestadels består av en matt plast slipper man massor med tråkiga fingeravtryck. De små byglarna till öronkuddarna känns dock väldigt ömtåliga och man får snabbt känslan att en oavsiktlig sittning på dessa i soffa eller säng skulle räcka för att göra sönder dem.

Hörlurarna kopplas trådlöst med Bluetooth 5.0 men det skickas även med en 3.5 millimeters kabel för att koppla till valfri enhet. På höger kåpa sitter fyra knappar för volym, brusreducering och play/paus. De har även stöd för att läggas in i Tiles app som kan hjälpa till att hitta dem om man skulle råka förlägga dem någonstans.

Ljud

SkullCandy har självklart inte dragit ner på trycket i basen för dessa hörlurar och det är även höjdpunkten för HESH ANC. HipHop och annan musik som gör sig bra med tung bas uttrycker sig helt godkänt med dessa hörlurar men man kan höra att högre volymer gör att mellanregister kan bli lite burkigt och är precis på gränsen att skära lite. Men man får tänka på priset och då blir ljudkvaliteten helt godkänd och vi tror de flesta som väljer dessa lär vara nöjda med ljudkvaliteten. Hörlurarna saknar dock EQ och det finns ingen app att justera hörlurarna med så det man köper är det man får. Ljudet läcker ut ganska mycket så man får vara beredd att alla runt en kommer höra vad som spelas i hörlurarna.

Brusreducering

HESH ANC med sina skönt åtsittande kåpor maskerar redan mycket ljud utan någon digital hjälp och när man trycker igång dess brusreducering märker man att den har svårt att tysta en hel del ljud. Det kan vara skönt att ha igång brusreduceringen i befolkade miljöer där den kan lindra lite i miljöer med mycket samtal men den har lite svårare att tysta högre ljud. Man märker även att trycket i basen försvinner något med brusreducering igång vilket är lite märkligt. Det finns även en inställning för att förstärka omgivningsljud som är riktigt bra om man är ute och går med trafik runt sig men då gäller det att sänka musiken.

Batteri

Den medföljande USB-C-kabeln passar i porten till HESH ANC och batteritiden är på respektabla 22 timmar med brusreducering igång och utan får man hela 30 timmar. Det finns inget att klaga på där och skulle batteriet gå tomt när de behövs krävs endast tio minuters laddning för att få 3 timmars speltid.

Sammanfattning

HESH ANC har en väldigt bra prislapp med godkänt ljud och en nästan godkänd brusreducering tack vare dess omgivningsljud. Så räcker det för att göra den godkänd? Ja det gör det och främsta anledningen är att de kostar cirka 1 200 kronor och fungerar för de flesta i dagligt användande till musik, film och spel.

➕ Fördelar

  • Bra pris

  • Okej ljud

  • Omgivningsljud

➖ Nackdelar

  • Medioker ANC

  • Plastig

  • Ingen EQ

Tillverkare: SkullCandy
Produkt: HESH ANC
Batteri: 22h med ANC, 30h utan ANC
Laddning: USB-C
Ingår: Tygpåse, USB-C-kabel, 3.5mm ljudkabel
Pris: Cirka 1 200 kronor

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.