Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här är Sonos Roam

Sonos utökar sin familj med ännu en högtalare och deras senaste familjemedlem heter Sonos Roam.

Sonos har nu visat upp sin senaste familjemedlem Sonos Roam och vi skulle nog kunna säga att det är Sonos Move's lillebror. Det är en portabel högtalare som fungerar precis lika bra ute i det vilda som i hemmet.

En liten rackare

Sonos Roam väger in på 430 gram och har måtten 168 x 62 x 60 mm så den har ungefär samma storlek som en vattenflaska. Designen känner vi igen från Sonos andra produkter och den har en trekantig form med det klassiska gallret och knappar på ovansidan för att ändra låt och mycket mer. Den kommer att gå att köpa i två färger, Lunar White och Shadow Black. Roam är utrustad med en USB-C-port för laddning men den går även att ladda upp med valfri Qi-laddare eller med Sonos egna laddställ som även har magneter så högtalaren håller sig på sin plats.

En titt på insidan och funktioner

Tar vi en titt på insidan så hittar vi två klass-H-förstärkare, platsanpassade högtalare i form av en tweeter och en ovalformad mid-woofer. Högpresterande element som ska optimera kraften i högtalarna. För röststyrningen hittar vi en fjärrfältsmikrofon så vi enkelt kan byta musik och justera volymen via vår röst. Sonos Roam har även stöd för automatisk Trueplay så oavsett var vi ställer ned högtalaren så kommer den automatiskt kalibrera sig så vi får bästa möjliga ljud. Nytt är att den automatiska Trueplay-funktionen nu även fungerar över Bluetooth och detta kommer även komma i en uppdatering till Sonos Move.

Sonos Roam är IP67-klassificerad (klarar att vara en meter under vattnet i 30 minuter) så den har inga problem med att hänga med på ett poolparty eller pumpa ut musik medans vi ligger på stranden. Vi får även en helt ny funktion som heter Sound Swap. Genom att hålla in play/paus-knappen på Roam så kan vi flytta ljudet till eller från den närmaste Sonos-högtalaren vi har i hemmet. Batteritiden ligger på 10 timmar och den har upp till 10 dagars standby. Den kommunicerar både via 2,4- och 5,0 GHz samt Bluetooth 5.0. När det kommer till temperaturer så klarar den 5°C upp till 35°C.

När släpps den?

Sonos Roam lanseras den 20 april men går att förhandsboka redan idag på Sonos hemsida och från andra butiker senare denna månad. Prislappen ligger på 1 999 kronor och då medföljer en USB-C-kabel för laddning. Vill man ha deras dockningsstation så kostar den 499 kronor.

Läs mer hos Sonos.

Missa inte heller att prenumerera på vår YouTube-kanal Macradion där en recension av Roam kommer dyka upp. Medans du väntar kan du spana in några av våra andra Sonos-recensioner så länge:

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.