Det här är Sonos Roam

Sonos utökar sin familj med ännu en högtalare och deras senaste familjemedlem heter Sonos Roam.

Sonos har nu visat upp sin senaste familjemedlem Sonos Roam och vi skulle nog kunna säga att det är Sonos Move's lillebror. Det är en portabel högtalare som fungerar precis lika bra ute i det vilda som i hemmet.

En liten rackare

Sonos Roam väger in på 430 gram och har måtten 168 x 62 x 60 mm så den har ungefär samma storlek som en vattenflaska. Designen känner vi igen från Sonos andra produkter och den har en trekantig form med det klassiska gallret och knappar på ovansidan för att ändra låt och mycket mer. Den kommer att gå att köpa i två färger, Lunar White och Shadow Black. Roam är utrustad med en USB-C-port för laddning men den går även att ladda upp med valfri Qi-laddare eller med Sonos egna laddställ som även har magneter så högtalaren håller sig på sin plats.

En titt på insidan och funktioner

Tar vi en titt på insidan så hittar vi två klass-H-förstärkare, platsanpassade högtalare i form av en tweeter och en ovalformad mid-woofer. Högpresterande element som ska optimera kraften i högtalarna. För röststyrningen hittar vi en fjärrfältsmikrofon så vi enkelt kan byta musik och justera volymen via vår röst. Sonos Roam har även stöd för automatisk Trueplay så oavsett var vi ställer ned högtalaren så kommer den automatiskt kalibrera sig så vi får bästa möjliga ljud. Nytt är att den automatiska Trueplay-funktionen nu även fungerar över Bluetooth och detta kommer även komma i en uppdatering till Sonos Move.

Sonos Roam är IP67-klassificerad (klarar att vara en meter under vattnet i 30 minuter) så den har inga problem med att hänga med på ett poolparty eller pumpa ut musik medans vi ligger på stranden. Vi får även en helt ny funktion som heter Sound Swap. Genom att hålla in play/paus-knappen på Roam så kan vi flytta ljudet till eller från den närmaste Sonos-högtalaren vi har i hemmet. Batteritiden ligger på 10 timmar och den har upp till 10 dagars standby. Den kommunicerar både via 2,4- och 5,0 GHz samt Bluetooth 5.0. När det kommer till temperaturer så klarar den 5°C upp till 35°C.

När släpps den?

Sonos Roam lanseras den 20 april men går att förhandsboka redan idag på Sonos hemsida och från andra butiker senare denna månad. Prislappen ligger på 1 999 kronor och då medföljer en USB-C-kabel för laddning. Vill man ha deras dockningsstation så kostar den 499 kronor.

Läs mer hos Sonos.

Missa inte heller att prenumerera på vår YouTube-kanal Macradion där en recension av Roam kommer dyka upp. Medans du väntar kan du spana in några av våra andra Sonos-recensioner så länge:

Skriven av Marcus Attefors

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.