Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sensibo Pure - vi säger hej till ren luft i hemmet

Luftrenare blir allt mer populärt i hemmet och idag skall vi ta en titt på Sensibo Pure för att se om den gör luften i hemmet lite bättre.

Installation och produkt

Sensibo Pure är en luftrenare som kan göra livet enklare för pollenallergiker, de som är känsliga för damm/kvalster eller har ett rum med dålig ventilation som till exempel en källare. Sensibo Pure kan filtrera bort partiklar så små som 0.1 µm vilket är 100 gånger tunnare än ett människohår. Sensibo Pures filter är i tre lager och har ett förfilter, ett HEPA-filter och ett kolfilter. Att komma igång med Sensibo Pure är busenkelt och när vi har kopplat in strömsladden så laddar vi ned appen, scannar QR-koden på undersidan av enheten och följer anvisningarna i appen. På ett par minuter är vi klara och Sensibo Pure börjar därefter sitt arbete med att göra luften behagligare.

Luftrenare hör väl inte direkt till de snyggaste produkterna på marknaden men vi tycker att Sensibo Pure har ett ganska diskret utseende som gör att den smälter in i hemmet någorlunda. Den är genomgående i plast och har en lång LED-list som indikerar om luften är bra eller inte och denna går att stänga av i appen om så önskas vilket är väldigt tacksamt.

En hel del smarta funktioner

Sensibo Pure kommer med en tillhörande app där vi kan välja vilket rum den står i, schemalägga hur och när den skall rena, vi kan se specifika händelser och den har även stöd för Google Assistant, Amazon Alexa och Siri Shortcuts. Så vi kan lägga in att varje gång vi säger "Hej Siri, det är dålig luft" så aktiveras den automatiskt och gör luften lite bättre.

En enhet som vill att vi glömmer bort den

Tanken med Sensibo Pure är inte att vi maniskt skall använda den tillhörande appen utan när vi väl har installerat den, placerat den på rätt ställe så är det bara att glömma bort den. Den är utrustad med en sensor som automatiskt mäter luftkvalitén i rummet och är luften inte helt bra så drar den igång automatiskt och börjar rena luften. På framsidan av enheten har vi även ett gäng fysiska knappar där vi kan slå av/sätta på den, ändra styrkan, sätta timer och stänga av LED-lampan på enheten.

Hur vi har testat den

Undertecknad bor i en trea med fru och två barn och barnen blev tillslut trötta på att dela rum. Så vi tog beslutet att dela upp rummet med en vägg emellan. Ventilationstrumman i rummet hamnade i sonens rum så de gångerna dottern har kompisar över eller har dörren stängd så kan det efter ett tag bli ganska instängd och otrevlig luft i rummet. Under cirka två veckors tid nu har Sensibo fått råda bot på detta problem och vi måste säga att den gör det med bravur. Luften i dotterns rum är nog bäst i hela lägenheten nu och det finns inte en uns kvar av den tidigare instängda doften. Att den automatiskt känner av när det snabbt blir sämre luft är den även väldigt bra på. Ett exempel på detta är när vi öppnade ugnen och någon liten rotfrukt hade ramlat ned och pulveriserats så det bolmade ut otrevlig rök. Dotterns rum är i anslutning till köket och nästan direkt så hörde vi hur Sensibo Pure drog igång på max och började rena luften.

Sammanfattning

Sensibo Pure är en luftrenare som gör jobbet den utlovar och kvalitén på luften i vår dotters rum är riktigt bra nu jämfört med den instängda doften vi hade innan. Den är relativt tyst och kommer med en hel del smarta funktioner som alltid uppskattas. Nackdelen är att det blir dyrt i längden om man slår ut produkten på ett par år då filtren kostar en slant då de skall bytas ut ungefär en gång i halvåret. Men är man trött på dålig luft i hemmet så är det helt klart värt pengarna.

Prislappen i skrivande stund ligger på 1 899 kronor och ett nytt filter kostar 499 kronor.

➕ Fördelar

  • Enkelt att komma igång

  • Självgående

  • Gör verkligen luften renare

➖ Nackdelar

  • Blir dyrt i längden med nya filter

  • HomeKit-stöd hade varit trevligt

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.