Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vi säger adjö till sladdkaoset med hjälp av Satechi

Har du också problem med kabelkaoset hemma och letar efter en lösning? Vi med, så idag skall vi spana in lite nya produkter från Satechi.

Att ha det rent på skrivbordet är nog något som alla strävar efter och även kanske på golvet bredvid skrivbordet, sängen eller var ni nu laddar era prylar. Men verkligheten blir inte alltid så ren och fin och idag skall vi försöka råda bot på laddkaoset med hjälp av lite produkter från Satechi. Nedan kan ni se videon där vi packar upp, kopplar in och får se resultatet:

Satechi Dock5

Satechi Dock5 är en laddstation där vi kan låta våra iPhones och iPads vila tryggt på en bädd av silikon. Totalt kan vi ladda upp till fem enheter samtidigt och laddstationen kommer utrustad med två USB-C PD-portar på 20W, två USB-A-portar på 12W och en Qi-laddare på 10W. Vi valde att placera laddaren på vårt skrivbord och för att det inte skall hänga kablar överallt såg vi även till att skaffa så korta kablar som möjligt. Vi hittade tre olika varianter från Satechi som vi använde oss av som var på 25 centimeter.

Satechi Magnetic 2-in-1 Wireless Charging Stand

Är du bara ute efter en stilren laddare som klarar av att ladda upp din iPhone och ett par AirPods så kan denna vara värd att spana in. Tråkigt nog är den inte kompatibel med MagSafe men precis som en MagSafe-laddare fäster vi vår telefon med hjälp av magneter. Vi får ut en laddning på 7,5W och stödet går även att vinkla upp och ned. Då den sitter fast med magneter så kan vi även välja om telefonen skall vara i landskapsläge eller porträttläge vilket är lite trevligt. I botten av laddaren hittar vi en pianolackad plastyta där vi kan placera våra AirPods och den laddplattan ger oss 5W.

Sammanfattning

Satechi har tagit två riktigt bra produkter som både har sina separata syften, en för det stilrena skrivbordet och en annan för laddningshubb för hela familjens enheter. Priserna är även rimligt satta och Satechi Dock5 kostar från 649 kronor och Satechi Magnetic 2-in-1 Wireless Charging Stand kostar även den från 649 kronor.

➕ Fördelar

  • Två snygga produkter

  • Gör jobbet med bravur

  • Bra prissatt

➖ Nackdelar

  • Silikonmaterialet på Dock5 drar lätt till sig damm

  • Inte MagSafe på 2-i-1-laddaren

Recensionsexemplar från Lifestylestore.

Satechi Dock5
Från 649 kronor
Satechi Magnetic 2-in-1 Wireless Charing Stand
Från 649 kronor
Satechi USB-C till Lightning
Från 199 kronor
Satechi USB-A till Lightning
Från 199 kronor
Satechi USB-C till USB-C
Från 199 kronor

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.