Recension

Vi gör våra radiatorer smarta

Går det verkligen att göra sina radiatorer smarta? Följ med oss när vi försöker ta reda på just detta.

Tado skickade oss deras smarta system för att göra våra radiatorer smarta, eller som vi är vana vid att kalla dem - element. Vi fick hem deras brygga, temperatur-sensor och termostater som monteras på själva elementet.

Att installera Tados produkter är superenkelt men det är viktigt att kontrollera så ens radiatorer stödjer Tado. Det gör man enklast genom att gå in på Tados hemsida och kolla i deras manual. När det är dags för installation så laddar vi ner Tados app, skapar ett konto och följer anvisningarna för produkten. Sedan kopplar vi in bryggan, termostaterna samt temperatur-sensorn. Det följer med en påse med adaptrar och tillbehör för att kunna skruva fast termostaterna på våra element. Tados system har även stöd för HomeKit vilket är ett plus i kanten för oss Apple-människor.

Men hur smart är det här systemet egentligen och ger det oss några fördelar i hemmet - egentligen inte. Med tanke på vårt klimat här i Sverige och med våra värmesystem som vi har med bergvärme och fjärrvärme så är det här inget man egentligen behöver. Ett värmesystem som drivs med bergvärme eller fjärrvärme styrs från huvudenheten som man har i sitt hus eller lägenhetshus. Då står alla radiatorer fullt öppna så vätskan har fullt flöde och kan ta sig runt systemet på bästa sätt. Eftersom upplägget är så betyder det att detta system från Tado endast ger oss en indikation om vilken temperatur vi har i vårat rum. Sänker vi temperaturen på termostaten kommer den strypa flödet av vätskan som resulterar i att hela vårat värmesystem kommer få problem med att cirkulera vätskan till övriga radiatorer.

En fördel med att installera Tado är att termostaterna motionerar pinnen som sitter inne i själva termostaten. Så vi behöver inte oroa oss för att dom ska sitta fast när vintern kommer och vi ska slå på värmen igen, vilken kan vara vanligt om man har lite äldre radiatorer.

Missa inte vår videorecension på vår Youtube-Kanal.

Sammanfattning

Beroende på hur man bor är det stor skillnad om detta system verkligen gör nytta. Det kan bli en ganska dyr erfarenhet om det visar sig att systemet inte kan tillföra något för ens klimat i hemmet. Men gillar man att ha lite koll på sina temperaturer så är åtminstone produkterna väldigt snygga.

➕ Fördelar

  • Enkel installation

  • Snygga produkter

➖ Nackdelar

  • Dyrt

  • Ingen som egentligen behöver produkten

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.