Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension

Marshall Major IV - lurarna vi knappt behöver ladda

Marshall släppte för en tid sedan deras Major IV. Ett par hörlurar som skröt med en batteritid vi knappt trodde var möjlig.

Designen kommer med Marshalls läderliknande material runt bygeln som för övrigt är relativt tunn och ligger skönt på huvudet och Major IV väger endast 165 gram vilket gör att dom knappt känns när man bär dem. De sitter dessutom tillräckligt fast att de inte lossnar när vi utför lite mer rörliga aktiviter. Hörlurarna kan enkelt vikas ihop för att ta upp mindre plats i exempelvis väskan. På den högra hörluren sitter knappen som även fungerar lite som en spak där vi startar eller stänger av hörlurarna, justerar volymen och byter låt.

Missa inte vår videorecension på vår Youtube-Kanal.

Ljudet är som vi är vana vid när det kommer till Marshall, det vill säga stor vikt på bas med ett fylligt ljud och bra nivå på diskanten. Det finns tyvärr ingen app till dem och vi kan därför inte justera ljudet i någon equalizer. Så det enda sättet att justera ljudet är genom att använda oss av equalizers som finns i dem flesta streaming-tjänsterna. Hörlurarna går även att lyssna med den medföljande 3,5 mm kabeln.

Dessa On-ear lurar kan läcka en del ljud vid högre volym som kan vara värt att tänka på om man vill undvika att störa omgivningen. Även samtal fungerar utmärkt med dessa och båda parter hör varann tydligt då mikrofonen även ser till att filtrera bort vind och annat störande vid samtalen.

Batteritiden är otrolig med sina 80 timmar vilket gör att vi klarar oss väldigt länge på en laddning. När det väl behövs laddning kan vi enkelt ställa dem på en Qi-laddare då de är kompatibla med trådlös laddning. Men föredrar man att ladda med kabel så kommer Major IV även med en USB-C-port.

Sammanfattning

Vi får ett snygga hörlurar som faller undertecknad i smaken med Marshalls rockiga design. Det bjuds på ett bra balanserat ljud, trådlös laddning och en otrolig batteritid som få andra tillverkare kan matcha.

➕ Fördelar

  • Trådlös laddning

  • USB-C anslutning

  • 80 timmars batteritid

➖ Nackdelar

  • Saknar app för egen inställning av equalizer

Namn
Major IV
Tillverkare
Marshall
Färg
Svarta
Anslutning
Bluetooth 5.0
Batteritid
80 timmar
Akustisk konstruktion
Sluten
Högtalarelement
Dynamiska
Hörlursdesign
On-ear
Elementstorlek
40 mm
Vikt
165 gram
Kontroll
Play/Pause, Nästa låt, Volymkontroll, Svarsknapp
Funktioner
Löstagbar kabel, Hopfällbar, Vändbara kåpor, Knappar/styrning anpassat för iPhone, Laddning via USB, QI laddning
Pris
1 190kr

Prisjaktlänk:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.