Analys:

Rekordår för Malware i macOS under förra året

Den gamla skrönan att ”Mac aldrig får virus” är snart ett minne blott då nya undersökningar visar att sabotageprogram ökar lavinartat till plattformen.

En undersökning från Atlas VPN visade att nya sabotageprogram eller malwares satte nya rekord för Apples macOS. Även om det låter skrämmande att det ökade med 1100 procent från året innan är det endast en procent av Windows siffror under samma år.

Enligt undersökningen var det totalt 674,273 nya sabotageprogram som släpptes lös till macOS förra året och är en tråkig men oundviklig utveckling.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
6 svar

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.