Fjärrkontrollen till Apple TV får nytt namn

Siri Remote var nog aldrig ett namn som satte sig i hushållen med Apple TV så nu får den lilla fjärrkontrollen sig ett betydligt enklare namn.

I Apples senaste beta för tvOS 14.5 till Apple TV har den omdiskuterade fjärrkontrollen fått sig ett nytt namn. Från att ha gått under namnet Siri Remote verkar nu Apple döpt om den till Apple TV Remote. Troligtvis är det väldigt få som någonsin har kallat fjärrkontrollen för Siri Remote så namnbytet lär inte vara en svår justering för alla hem med en Apple TV.

Apple TV Remote har även varit det officiella namnet i länder som inte haft tillgång till Siri i sin Apple TV om det låter bekant. Även den så kallade Hem-knappen får sig ett namnbyte till TV-knappen i senaste betan och dessa uppdateringar kan vara ett tecken på att Apple har en välbehövlig uppdatering av ny hårdvara på gång för den lilla svarta lådan.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.