Apple hänvisar till webbapplikationer som alternativ till App Store

Apple fortsätter att tvingas skydda App Stores regler i rättsliga prövningar och i en ansökan kan vi läsa hur Apple ska lyckas behålla status quo.

I ett väntande antitrust klagomål i Australien har Apple ansökt om att stoppa rättslig prövning. I ansökan har Apple lagt fram diverse anledningar varför de själva inte anser att beskrivningen ”App Store är den mest dominanta plattformen för appar” är korrekt. I ansökan tar de bland annat upp det väntande prövningen med Epic Games där de trycker på hur Epic Games gått med på avtalet för App Store för att sedan bryta det.

Apple pekar även på att de inte är den mest sålda smartphone i de flesta länder de säljer och kan därför inte anses vara den dominanta plattformen eller smartphone. Dessutom tar de upp att med webbapplikationer kan utvecklare erbjuda appar till iOS helt utan App Store och dess regler. Apple har flera rättsliga prövningar väntandes runt om i världen gällande antitrust och App Store, däribland Epic Games som är planerad i maj.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
5 svar

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.