Apple hänvisar till webbapplikationer som alternativ till App Store

Apple fortsätter att tvingas skydda App Stores regler i rättsliga prövningar och i en ansökan kan vi läsa hur Apple ska lyckas behålla status quo.

I ett väntande antitrust klagomål i Australien har Apple ansökt om att stoppa rättslig prövning. I ansökan har Apple lagt fram diverse anledningar varför de själva inte anser att beskrivningen ”App Store är den mest dominanta plattformen för appar” är korrekt. I ansökan tar de bland annat upp det väntande prövningen med Epic Games där de trycker på hur Epic Games gått med på avtalet för App Store för att sedan bryta det.

Apple pekar även på att de inte är den mest sålda smartphone i de flesta länder de säljer och kan därför inte anses vara den dominanta plattformen eller smartphone. Dessutom tar de upp att med webbapplikationer kan utvecklare erbjuda appar till iOS helt utan App Store och dess regler. Apple har flera rättsliga prövningar väntandes runt om i världen gällande antitrust och App Store, däribland Epic Games som är planerad i maj.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.