Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Undersökning visar att Google samlar in 20 gånger mer data än Apple

Personlig integritet diskuteras allt mer och de stora teknikbolagen börjar få det allt jobbigare när det kommer till att samla in data. Men än så länge är det en hel del data som samlas in.

I en undersökning av Douglas Leith från Trinity College visas det att Google samlar in tjugo gånger mer data från användare på Android än Apple gör från iOS. I undersökningen lästes det av hur mycket data respektive operativsystem skickade tillbaka till Googles och Apples servrar. Förinstallerade appar användes i undersökningen och dessutom när telefonen var i inaktivt läge.

I undersökningen kunde man se att operativsystemen tog kontakt med servrarna så fort man kollar runt på hemskärmen eller sätter i ett sim-kort och sedan i genomsnitt varje 4.5 minut. iOS samlade automatiskt in data från Siri, Safari och iCloud medans Android samlade in från Chrome, YouTube, Google Dokument, Personlig säkerhet, Google Messenger, klockan och sökfunktionen även om man inte är inloggad.

Så fort en telefon startades upp så uppmättes det att 42KB skickades tillbaka till Apple medans Android skickade tillbaka 1MB under samma test. När telefonen befann sig i inaktiv läge så skickades varje tolvtimmars-period 52KB data från iOS tillbaka till Apple och 1MB från Android till Googles servrar. Detta betyder enligt undersökningen att Google samlar in ungefär 2.6TB data per dygn från användare i USA. Apple samlar in 10.6GB under samma tidsram.

En talesman för Google kontaktade Ars Technica angående undersökningen och tycker att den ger en orättvis bild. Då talespersonen menar att både Android och iOS behöver kunna kommunicera för att upptäcka att operativsystem beter sig som det är tänkt och att de hålls uppdaterade. Vill ni läsa hela undersökningen finns den här.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.