Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första MacBook Pro med retina-skärm går nu ur tiden

Första MacBook Pro med retina-skärm gjorde ett avtryck på många och att vila ögonen på den skärmen var helt fantastiskt.

I juli förra året meddelade Apple att den första datorn med retina-skärm blev "obselete" eller utrangerad som Apple kallar det i Sverige. Det var MacBook Pro 15" som lanserades i mitten av 2012. Nu är det dags för MacBook Pro 13" att gå samma öde till mötes och denna dator lanserades samtidigt som 15-tummaren, i mitten av 2012.

Det betyder att Apple inte kommer kunna reparera den i några av sina butiker eller hos auktoriserade Apple-servicepartners. Så har du en MacBook Pro 13" som är tillverkad i mitten av 2012 så får du nog överväga att köpa en nyare modell om den går sönder. Vill du se en lista på alla enheter som Apple nu klassar som utrangerade eller vintage kan du göra det här.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.