Första MacBook Pro med retina-skärm går nu ur tiden

Första MacBook Pro med retina-skärm gjorde ett avtryck på många och att vila ögonen på den skärmen var helt fantastiskt.

I juli förra året meddelade Apple att den första datorn med retina-skärm blev "obselete" eller utrangerad som Apple kallar det i Sverige. Det var MacBook Pro 15" som lanserades i mitten av 2012. Nu är det dags för MacBook Pro 13" att gå samma öde till mötes och denna dator lanserades samtidigt som 15-tummaren, i mitten av 2012.

Det betyder att Apple inte kommer kunna reparera den i några av sina butiker eller hos auktoriserade Apple-servicepartners. Så har du en MacBook Pro 13" som är tillverkad i mitten av 2012 så får du nog överväga att köpa en nyare modell om den går sönder. Vill du se en lista på alla enheter som Apple nu klassar som utrangerade eller vintage kan du göra det här.

Skriven av Marcus Attefors

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.