Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mophie Powerstation all-in-one - batteriladdaren för våra Apple-produkter

Mophie har släppt en batteriladdare som är helt dedikerad till Apples enheter och med denna i packningen på nästa tältresa kan du ladda allt.

Mophie har tagit fram en batteriladdare som är perfekt för oss i Apples ekosystem. Med plats för både Apple Watch och AirPods så erbjuder den även snabbladdning för större enheter.

Kompakt och enkel

Powerstation all-in-one är endast 17.7mm hög, 164.7mm lång och 72mm bred. Den är i genomgående svart plast med gummerad ram upp till och under. Dessa är tråkigt nog riktiga damm-magneter så man får vara beredd att behöva torka av dom emellanåt för att få den att skina lite igen. Man lägger snabbt märke till den dedikerade Apple Watch-laddaren som sitter upptill och denna går även att justera så att man kan ladda sin klocka horisontellt.

Det finns en knapp för att starta upp laddning och visa tillgängligt batteri med hjälp av fyra lysdioder. På ena sidan finns två portar, USB-A och en USB-C. Den sistnämnda är även den som används för att ladda upp det interna batteriet.

Fyrladdning

På ovansidan finns en även möjlighet för trådlös laddning. Denna levererar upp till 5W och passar utmärkt till AirPods och andra tillbehör att laddas upp på. Det är lite svårare att hitta exakt plats med sin iPhone och det gäller att den får ligga still för att få sin laddning. Även porten för USB-A levererar 5W och likaså laddningsplatsen för Apple Watch.

Men det slutar inte där för USB-C-porten levererar 18W med PD (Power Delivery) vilket fungerar som snabbladdare för både ens iPhone och iPad. Den gör sig perfekt på utflykter där man till exempel snabbt behöver ladda sin telefon innan man lämnar packningen. Laddar man fyra enheter samtidigt är den maximala laddningen begränsad till 28W.

Batteri

Batteriet ligger på 8000mAh och ska enligt Mophie själva ge 42 timmar extra batteritid till din iPhone eller 7 timmar för iPad Pro. Med lite lätt huvudräkning så kan man ladda upp sin iPhone 12 cirka 2,5 gånger eller en iPad Air en gång innan batteriet tar slut. Men för tillbehör kommer den att räcka betydligt längre än så.

När batteriladdaren inte är ute på vift kan man ha den inkopplad på skrivbordet som behändig laddningsplats men tyvärr måste man skifta kabel om man ska kunna snabbladda då den laddas upp genom USB-C-porten. För de som undrar så fungerar den här utmärkt att även driva en HomePod Mini så man kan ta med den lilla högtalaren vart man vill.

Sammanfattning

En väldigt smidig och portabel batteribank som passar oss i Apple-träsket. Med Powerstation kan du ladda dina AirPods, din Apple Watch och snabbladda din iPhone samtidigt. Det är en relativt hög prislapp för endast 8000mAh vilket nog är anledningen till dess smidiga formfaktor men man kan ändå tycka att det borde funnits lite mer kräm i den för nästan 1 600 kronor.

➕ Fördelar

  • Smidig på flera plan

  • Perfekt till Apples enheter

➖ Nackdelar

  • Kan endast laddas upp via USB-C

  • Saftig prislapp

Tillverkare: Mophie
Produkt: Powerstation all-in-one
Batteri: 8000mAh
Laddning: USB-C (18W), USB-A (5W), Apple Watch (5W), Qi (5W) (Max 28W)
Ingår: USB-A till USB-C-kabel
Färger: Svart, grå
Pris: 1 590 kronor

Missa inte vår recension av en liknande batteriladdare från Satechi!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.