Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

M1 hittar in i iPad Pro

Som väntat presenterade Apple nya iPad Pro och både nytt chip och skärm blev det. Dessutom är den snabbare än någonsin!

iPad Pro får sig en rejäl uppgradering och närmar sig Mac ännu mer när de uppgraderas med chippet M1. Med åtta kärnors processor blir den 50% snabbare än tidigare generationer och dessutom 40 procent snabbare med åtta kärnors grafikkrets. Med 2x snabbare lagring kommer den även att gå att köpa med 2TB lagring. Thunderbolt har även hittat till iPad och erbjuder fyra gånger så snabb överföring.

Man kan även köpa med stöd för sim-kort och iPad Pro stöder nu mmWave 5G som kan nå hastigheter upp till 4 gigabyte per sekund. Frontkameran uppgraderas till 12 mpx ultravidvinkel kamera. iPad Pro kommer med Mini LED som kommer enligt Apple ge en "XDR"-upplevelse och kommer bli mycket mer detaljrik och HDR blir bättre. Den kommer kunna nå en ljusstyrka av 1600 nits.

Priserna börjar på 9 495 kronor för 11 tummaren med Wi-Fi och 11 295 kronor för 5G. Den större modellen med 12.9 tum startar på 12 995 kronor och 14 795 kronor med 5G. De finns med fem lagringsmöjligheter som är 128GB, 256GB, 512GB, 1TB och 2TB. Dessutom ökas RAM-minnet från 8GB till 16GB om man väljer 1TB och 2TB. Magic Keyboard får en ny färg med vitt och priset är som tidigare 3 595 kronor för 11 tum och 4 095 kronor för den 12.9 tum.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.