Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Borttappad AirTag kan ses av Android och tjuvar kan stänga av spårning

Apple har äntligen lanserat den mytomspunna trackern AirTag och den verkar ge ännu mer trygghet än man kunnat ana med hjälp av Android-telefoner. Men det verkar även vara enkelt för vem som helst att stoppa dess syfte.

Hjälp av Android

AirTags information och plats kommer att kunna ses genom Hitta-appen där andra med iPhone kommer att kunna se viktig information som kan göra att föremålet returneras till ägaren. Nu visar support-sidan för AirTag att vilken Android-telefon som helst med NFC kommer att kunna läsa av den lilla trackern om de närmar sig den när den befinner sig i borttappat läge. En notis kommer att dyka upp på skärmen och när man trycker på den skickas de till en hemsida med information efterlämnat av ägaren.

Andra med iPhone kan stänga av din AirTags spårning

Ny information kring AirTags visar att Apple fortsätter lägga vikt på integritet och att även spårning via någon annans AirTag är möjligt att stänga av. Om man förflyttar sig med sin iPhone tillsammans med någon annans AirTag kommer det att komma upp en notis som meddelar att ” En AirTag har hittats röra sig med dig”.

Man kan då välja att ta reda på information från ägaren eller helt enkelt stänga av dess möjlighet att använda din iPhone för spårning. Så är det en illasinnad person med iPhone som hittar din väska eller plånbok med dold AirTag kan de enkelt stänga av möjligheten för dig att se vart den förs tillsammans med denna person.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.