Apple har inga planer på att väva samman macOS med iPadOS

I en intervju med TechCrunch där fokuset låg på Apples nya kraftpaket iPad Pro ställdes frågor om dess framtid.

iPad Pro uppdaterades nyligen med M1-chippet, upp till 16GB RAM och en Mini LED-skärm i klass med deras XDR Display. Detta har fått många att fråga sig om Apple tänker väva samman macOS och iPadOS när de nu drivs av samma chip.

Apples Greg Joswiak (SvP för global marknadsföring) och John Ternus (SvP för hårdvaruteknik) var nyligen med i en intervju med TechCrunch där iPad Pro diskuterades flitigt. Under intervjun berättas det hur fantastiskt det är att ge iPad Pro det här utrymmet att kunna växa och ge utvecklare den här möjligheten att kunna släppa kraftfulla program till iPad Pro. Ett exempel som tas upp är att innan iPad Pro kom till marknaden fanns inte Photoshop till iPadOS. När de sedan får frågan om vad skillnaden är för konsumenter av MacBook och iPad så svarar Joswiak:

”De (iPad/Mac) ligger i motsatta ändar av ett tankespektrum och verkligheten är att ingen av dem är korrekt. Vi är stolta över att vi jobbar riktigt hårt för att kunna erbjuda de bästa produkterna i respektive kategori.”

Han lägger även till att konsumenter använder den produkten med rätt verktyg till rätt tidpunkt. TechCrunch-skribenten Matthew Panzarino skriver själv i artikeln att Apple lär fortsätta vägra ge sig in i debatten om att sammanfläta macOS och iPadOS.

Källa: TechCrunch

Skriven av Marcus Larsson

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.

Idag håller Apple låda och vi trodde att det bara skulle bli Mac men Apple överraskade med AirPods generation tre.

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.