Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPhone och iPad kan meddela om den hör någon hosta eller gråta

Ljudigenkänning är en av de senare hjälpmedelsfunktionerna till iPhone och den kan meddela om den hör allt från brandlarm till husdjur.

Apples support-kanal på YouTube har släppt en video för att visa hur ljudigenkänning fungerar. Ett hjälpmedel för alla med nedsatt hörsel. För att starta ljudigenkänning går man in i inställningar > hjälpmedel > ljudigenkänning och justerar reglaget.

Där kan man sedan justera vilka av de tretton ljuden som ens iPhone eller iPad ska känna igen. När ett av ljuden hörs kommer det att komma upp en notis som varnar vilket ljud som hörts. Det man får tänka på är att man inte längre kan använda ”Hej Siri” med ljudigenkänning igång.

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.