iPhone och iPad kan meddela om den hör någon hosta eller gråta

Ljudigenkänning är en av de senare hjälpmedelsfunktionerna till iPhone och den kan meddela om den hör allt från brandlarm till husdjur.

Apples support-kanal på YouTube har släppt en video för att visa hur ljudigenkänning fungerar. Ett hjälpmedel för alla med nedsatt hörsel. För att starta ljudigenkänning går man in i inställningar > hjälpmedel > ljudigenkänning och justerar reglaget.

Där kan man sedan justera vilka av de tretton ljuden som ens iPhone eller iPad ska känna igen. När ett av ljuden hörs kommer det att komma upp en notis som varnar vilket ljud som hörts. Det man får tänka på är att man inte längre kan använda ”Hej Siri” med ljudigenkänning igång.

Skriven av Marcus Larsson

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.