Matter

Apples, Googles och Amazons gemensamma standard för smarta hemmet är snart här!

Första produkterna kommer senare under året och den nya standarden som innefattar alla tre har fått ett namn.

Under 2019 bestämde Apple, Google och Amazon att få fram en standard som fungerar för HomeKit, Assistent och Alexa. Nu har denna alliansen gett resultat och fått det för oss svenskar lite besvärliga namnet ”Matter”. Loggan för produkterna kommer vara tre pilar pekandes mot mitten och de första produkterna som ska ha stöd för den nya standarden ska släppas redan senare i år.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.