Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Chipolo One Spot - ett alternativ till AirTag

AirTag har funnits ute ett tag men det finns även andra alternativ på marknaden som fungerar med Hitta-appen och idag tittar vi närmare på Chipolo One Spot.

Innan Apple visade upp AirTag så meddelade de att de har startat ett Apple Find My-nätverk. I det nätverket kan andra tillverkare ansluta sig och göra produkter som går att använda med Hitta-appen. Ett av bolagen som är först ut med detta är Chipolo.

Chipolo One Spot har en design som påminner om Tile med sin platta, runda form och är genomgående i plast. Till skillnad från AirTag så behöver vi inte köpa en separat hållare då Chipolo har ett hål i sig så vi direkt kan fästa fast den på ryggsäcken eller nyckelknippan vilket är smidigt. Att komma igång med Chipolo skiljer sig en del från AirTag där vi direkt när vi drar av plasten från vår AirTag får upp en pop-up-ruta och kan ställa in den. Med Chipolo beger vi oss in i Hitta-appen, trycker på fliken föremål och väljer sedan "lägg till nytt föremål". Sen börjar vår iPhone söka efter taggen och genom att trycka en gång på vår Chipolo så hamnar den i parningsläge. När den är hittad är det samma process som med AirTag där vi får döpa taggen och även lägga till en bild och sen är det klart.

AirTag och Chipolo One Spot fungerar på samma sätt förutom på en punkt - vi kan inte söka med hjälp av navigeringspilen, det som Apple även kallar Precision Finding. Istället så får vi upp alternativet att se var vår Chipolo befinner sig på en karta. Vi kan även spela upp ett ljud så vi enkelt kan hitta den i hemmet och ljudet är på 120dB så det är svårt att inte höra den. Men skulle vi tappa den ute i det fria så fungerar det på exakt samma sätt som med AirTag tack vare att den är ansluten till Hitta-nätverket. Vi har testat Chipolo One Spot ute i det fria och vi märker ingen som helst skillnad mot AirTag utan det fungerar precis lika bra.

Chipolo One Spot har en batteritid på upp till ett år och när det tar slut så kan vi enkelt öppna upp taggen och byta batteriet (ett vanligt knappcellsbatteri). Den är även IPX5-certifierad så att ha den på ryggan när det regnar ute är inga som helst problem. Om du har tappat bort din pryl i hemmet så har Chipolo One Spot en räckvidd på 60 meter för att spela upp ljudet via Hitta-appen.

Sammanfattning

Chipolo är en trevlig produkt som fungerar nästan exakt som AirTag och en fördel med Chipolo är att vi inte behöver köpa till någon hållare då den har ett hål i sig. Det är inte samma exklusiva design som AirTag men är du ute efter ett alternativ till AirTag och vill komma lite billigare undan då du slipper köpa en separat hållare så Chipolo ett alternativ att spana in närmare. En fördel till är dess ljudnivå som 120db vilket är högre än AirTag. Chipolo One Spot kostar 30 dollar och går i skrivande stund att förhandsboka på deras hemsida.

➕ Fördelar

  • Kräver ingen extra hållare

  • Piper högre än AirTag

  • Blir lite billigare än AirTag och hållare

➖ Nackdelar

  • Lite väl stor

  • Ganska plastig design

Sugen på att veta mer om AirTag? Missa inte vår videorecension nedan:

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.