Gurman: Nya MacBook Pro-modeller kan komma redan i sommar

Går du och väntar på en ny MacBook Pro 16" med Apple Silicon så kanske väntan är över redan i sommar.

Det är Apple-läckaren Mark Gurman som idag meddelar att Apple planerar att släppa en ny 14" och 16" MacBook Pro redan i sommar. Datorerna skall komma med en uppföljare till M1-processorn som kommer ha en 10-kärnig CPU och det kommer att gå att välja på en 16- eller 32-kärnig GPU. Nästa MacBook Pro kommer även ha stöd för upp till 64GB RAM istället för nuvarande modeller som max kan ha 16GB RAM. Modellen kommer ha en ny design och den kommer ha HDMI-port, SD-kortsläsare och en laddkabel med MagSafe.

Sist men inte minst nämner Gurman även att Apple jobbar på en ny MacBook Air som kommer i slutet av året samt en helt ny Mac Pro, en kraftfullare Mac Mini och en ersättare till den nuvarande Intel-baserade iMac 27".

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.