Apple släpper lös iOS 14.6

Det var inte bara ett pressmeddelande om WWDC som släpptes idag utan även iOS 14.6 som bjuder på några nyheter.

För en liten stund sedan släppte Apple iOS 14.6 ut i det fria så nu kan du kasta dig in och uppdatera till den senaste versionen. Det bjuds inte på jättemycket nya saker men det som är mest intressant för många är nog att det blir lite säkrare för dig som tappar bort din AirTag. Tidigare har vi bara kunnat lämna vårt telefonnummer om vi tappar bort en AirTag med tillhörande pryl som den sitter på. Detta kan skapa problem om du tappar nycklarna och en mindre hederlig prick hittar dina nycklar. Hen kan då väldigt enkelt söka på ditt nummer och göra ett hembesök. Nu kan vi istället lägga in en e-postadress om så önskas vilket är trevligt.

Utöver detta får folket i USA möjligheten att dela sitt Apple Card med upp till fem personer om de är över 13 år med Apple Card Family. Där kan hela familjen följa utgifterna och ge varje familjemedlem en viss summa att spendera. Apple Card har ännu inte lanserats i Sverige och om det kommer komma återstår att se. Sist så Apple även mosat en hel del buggar så vi får en trevligare upplevelse.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.