Gurman: Nästa iPad Pro kan få trådlös laddning

iPad Pro har precis lanserats men det stoppar inte Mark Gurman från att slänga lite ljus på nästa års modeller.

Mark Gurman påstår sig ha information om att Apple arbetar på att ta fram en iPad Pro med en baksida av glas. Anledningen till detta är för att kunna ladda nästa generations iPad Pro trådlöst. Precis som iPhone 12-serien så är tanken att iPad Pro skall laddas trådlöst via någon form av MagSafe-laddare. Detta är nog ett smart drag då vi då kan fortsätta använda vår iPad Pro medans den laddar med MagSafe och då använda USB-C-porten till annat än just laddning. De arbetar även på reverse charging som innebär att vi kan ladda vår Apple Watch och AirPods med hjälp av vårt iPhone-batteri.

Utöver iPad Pro så berättar Gurman att senare i år kommer iPad Mini få en modernare design som det ryktats om länge nu. Smalare kanter och Face ID kan vi nog förvänta oss om de inte väljer att sätta Touch ID i powerknappen precis som vi idag har på iPad Air. Gurman är även tydlig med att vissa av sakerna ovan kan Apple slopa då de fortfarande arbetar med att ta fram tekniken och måste utvärdera om det fungerar så bra som de vill att det skall göra.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.