Gurman: Nästa iPad Pro kan få trådlös laddning

iPad Pro har precis lanserats men det stoppar inte Mark Gurman från att slänga lite ljus på nästa års modeller.

Mark Gurman påstår sig ha information om att Apple arbetar på att ta fram en iPad Pro med en baksida av glas. Anledningen till detta är för att kunna ladda nästa generations iPad Pro trådlöst. Precis som iPhone 12-serien så är tanken att iPad Pro skall laddas trådlöst via någon form av MagSafe-laddare. Detta är nog ett smart drag då vi då kan fortsätta använda vår iPad Pro medans den laddar med MagSafe och då använda USB-C-porten till annat än just laddning. De arbetar även på reverse charging som innebär att vi kan ladda vår Apple Watch och AirPods med hjälp av vårt iPhone-batteri.

Utöver iPad Pro så berättar Gurman att senare i år kommer iPad Mini få en modernare design som det ryktats om länge nu. Smalare kanter och Face ID kan vi nog förvänta oss om de inte väljer att sätta Touch ID i powerknappen precis som vi idag har på iPad Air. Gurman är även tydlig med att vissa av sakerna ovan kan Apple slopa då de fortfarande arbetar med att ta fram tekniken och måste utvärdera om det fungerar så bra som de vill att det skall göra.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors

Nu går det att förbeställa iPhone 13 och vi har samlat de bästa erbjudandena och kampanjerna för årets modeller.

HomeKit är bland det bästa sedan skivat bröd och har du HomeKit-kameror från Arlo och en Apple TV så blir det hela ännu bättre nu.

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.