Med iOS 15 går det att spåra enheter som är avstängda eller borttagna

Apple försöker se till att vi kan hitta våra stulna eller borttappade enheter även om de är avstängda och saknar uppkoppling.

Med iOS 15 kommer man nu att kunna se och lokalisera borttappade enheter även om de är avstängda eller raderade. Detta är ytterligare ett steg från Apple att försvåra för tjuvar som lyckas stänga ner och radera enheter. Antagligen kommer det endast gå att se sista platsen som enheten var startad på tills den har signal eller ström igen. Skulle någon ondsint person stjäla och lyckas radera enheten kommer man alltså att kunna spåra enheten igen så länge den är startad.

Via: Macrumors

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.