iOS 15 gör det enklare vid dödsfall så bilder och annat kan återfås av familj

Att förlora en närstående är aldrig roligt och kan man inte personens lösenord så är det mer eller mindre omöjligt att få tag på bilder och annan information.

Med iOS 15 kommer Apple dra igång något som de kallar för "Digital Legacy Program". Det betyder att vi kan ange vissa personer som skall få tillgång till vår data vi har på våra Apple-enheter om vi skulle gå bort. Så som det är idag är det mer eller mindre omöjligt att komma åt informationen om man inte har koden. Så detta är helt klart en extra trygghet och utöver detta kommer vi även kunna lägga till en "Account Recovery Contact" så om man glömmer sitt lösenord till sitt Apple ID kan personen man sätter hjälpa till med detta och få ett återställnings-mail.

Två smidiga och bra funktioner som verkligen kommer underlätta för många personer. Funktionerna kommer att rulla ut i höst när Apple släpper sina nya mjukvaror.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.