Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension:

Vi testar fjärrkontroller från Satechi

Satechi har släppt två fjärrkontroller som vi har tittat närmare på, en för presentationer och en för media.

Satechi R2 Bluetooth Multimedia Remote är en fjärrkontroll som vi kan använda både till media och presentationer. Att ansluta kontrollen till din enhet är väldigt enkelt. Vi ansluter den via Bluetooth 5.0 och får då kon­troll över medi­ak­nap­par­na på vårt tan­gent­bord och även dom inbyggda funktionerna i operativsystemet på enheten vi ansluter till. Vi kan ansluta till Apple TV, iPhone, iPad, Macbook-serien och en mängd andra enheter. Vi kan styra volym, framåt/bakåt, play/pause, hemk­napp, rös­tas­sis­tent, ljud av och på. Räckvidden är på tio meter och det som kan vara lite extra smidigt är att om vi spelar musik från vår Macbook och inte orkar gå till datorn varje gång vi önskar byta låt så kan vi enkelt styra detta med hjälp av fjärrkontrollen. Det går även att styra om du ser på film via Safari eller Netflix vilket kan vara trevligt om man har sin dator kopplad till TV'n.

Vi tycker dock att Satechi borde ha slopat presentationsdelen helt. Detta då det är lite förvirrande när man via knappen på höger sida av kontrollen ska byta mellan media och presentationsläget.

Växlar vi till presentationsläget får vi tillgång till navigering i program på skärmen och vägledning av presentationer med fyrvägspilar, hem, vänster/höger mus, och knappar för mus på/av vilket dom borde ha lämnat till deras andra fjärrkontroll som är dedikerad för just presentationer.

Fjärrkontrollen kommer utrustad med en USB-C-port för laddning och den har en batteritid på upp till sex månader – baserat på en timmes användning.

Satechi R1 Bluetooth Presentation Remote är fjärrkontrollen för er som jobbar mycket med presentationer. Vi ställer oss en bit från whiteboarden och med ett enkelt knapptryck får vi fram en laserpekare som lyser rött. En pekare som vi skulle vilja säga lyser väldigt bra och som är enkel att se för personer som sitter en bit ifrån det som visas på tavlan framför.

Vi får även funktioner för att byta sidor bakåt och framåt, virtuellt tangentbord och skärmsläckning. Även den här kontrollen kommer med Bluetooth 5.0 och har en räckvidd på 10 meter. Vi ansluter den till iPhone, iPad, Macbook-serien och en mängd flera olika enheter och vi laddar enkelt upp den via USB-C porten. Även här räcker batteriet ungefär sex månader beroende på hur mycket vi använder laserpekaren.

Sammanfattning

Två snygga fjärrkontroller som vi enkelt ansluter genom att star­ta kon­trollen via reglaget, sedan hål­ler vi in blå­tand-knap­pen tills kon­trol­lens ledlampa blinkar. Färgen är rymdgrå och dom är byggda i aluminium med knappar av plast. När vi trycker på knapparna så känns responstiden bra. Vi får två kontroller till våra enheter som gör jobbet bra. Så är ni ute efter en fjärrkontroll så är det Satechi ni ska satsa på som även håller ett bra pris. Vi slår enkelt av kontrollerna med powerswitchen som ni hittar i nederkant, där ni även hittar knappen för blåtand. Storleksmässigt påminner dom bägge om fjärrkontrollen som följer med till Apple TV.

➕ Fördelar

  • Enkel anslutning

  • Snygga

  • USB-C

  • Bra Pris

➖ Nackdelar

  • Multimedia fjärrkontrollen skulle varit en renodlad media kontroll

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.