Intel tror sig kunna slå Apple Silicon inom fyra år

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

Enligt Reuters har Intel uttalat sig starkt om framtiden och tror sig kunna utmana Apples ARM-chip om tronen till 2025. Även Qualcomm gick ut för bara någon månad sedan och påstod samma sak men Intel har ju lyckats sno åt sig en viktig komponent till utvecklingen det senaste.

Nämligen Gerard Williams som var chef för utvecklingen av Apples A-chip till iPhone som sedan startade eget men som Intel köpte upp tillsammans med Williams för 1,4 miljarder dollar. Enligt Intel kommer de under de kommande fyra åren presentera fem olika chiptillverkningstekniker och tror sig alltså vara herren på täppan till 2025.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
11 svar

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.