Intel tror sig kunna slå Apple Silicon inom fyra år

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

Enligt Reuters har Intel uttalat sig starkt om framtiden och tror sig kunna utmana Apples ARM-chip om tronen till 2025. Även Qualcomm gick ut för bara någon månad sedan och påstod samma sak men Intel har ju lyckats sno åt sig en viktig komponent till utvecklingen det senaste.

Nämligen Gerard Williams som var chef för utvecklingen av Apples A-chip till iPhone som sedan startade eget men som Intel köpte upp tillsammans med Williams för 1,4 miljarder dollar. Enligt Intel kommer de under de kommande fyra åren presentera fem olika chiptillverkningstekniker och tror sig alltså vara herren på täppan till 2025.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
11 svar

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.

Idag håller Apple låda och vi trodde att det bara skulle bli Mac men Apple överraskade med AirPods generation tre.

Ikväll är det dags igen för Apple att hålla låda. Vi har gjort en kort sammanfattning om hur du kan se eventet och vad vi tror att Apple kommer visa upp.