Google utvecklar ”Byt till Android”-app till iOS

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Det är 9to5Google som hittat data på appen som än så länge ligger under utveckling hos Google. Med hjälp av appen ska man alltså kunna byta från iPhone till Android enklare och så länge det är gratis-appar kommer den se till att du får motsvarande appar installerat på din Android-telefon.

Processen låter hyfsat enkelt då det endast krävs att ”Byt till Android” är installerad på ens iPhone och startad medans Android-telefonen behöver appen ”Verktyg för dataåterställning” igång. Sedan kopplar man upp iPhone till en genererad WiFi Hotspot på Android-telefonen och då läser den av datan genom uppkopplingen.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5Google

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
2 svar

Nu verkar det som EU-kommissionen tänker se till att en standard för laddning blir ett faktum för alla mobila produkter inom EU.

Apple plockade under beta-perioden bort en del nya funktioner men nu verkar det som att de börjar få ordning på torpet igen.

Apple har just lanserat en kampanj där man får sex månaders gratis Apple Music om man äger någon av de utvalda hörlurarna.

När första recensionerna nu har landat så har makroläget fått kritik för att det inte går att styra manuellt.

Streama med Prime Video, få förtur på erbjudanden och gratis frakt i hela Sverige med Amazon Prime.

Har du märkt att ett syskon har kunnat låsa upp din telefon? Nu är det kanske slut med det då Apple förbättrar sina modeller för upplåsning.