Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Matter blir försenat till 2022

Många bolag gillar att komma på sin egna standard men ibland händer det att de faktiskt slår ihop sina påsar och samarbetar.

När 2019 nästan var över fick vi reda på att Google, Amazon och Apple hade ett gemensamt projekt på gång som gick under namnet CHIP. Projektet bytte sedan namn till Matter och planen är att göra det betydligt enklare för alla som vill ha ett smart hem. En gemensam standard som gör att om du ser Matter-loggan på en smart produkt så vet du att den fungerar med Google, Amazon och Apple HomeKit. Mat­ter kom­mer att köras över eth­er­net, WiFi, Thread och Blue­tooth Low Energy.

Nu har projektet tråkigt nog försenats till 2022 men inte för att den gemensamma standarden inte är klar utan för att SDK'n till utvecklare inte är riktigt färdig än. Matter ställer lite krav på tillverkare och utvecklare och allt kring det är inte riktigt färdigställt ännu. Men vi får hoppas att första produkterna med Matter ser dagens ljus tidigt 2022.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.