Matter blir försenat till 2022

Många bolag gillar att komma på sin egna standard men ibland händer det att de faktiskt slår ihop sina påsar och samarbetar.

När 2019 nästan var över fick vi reda på att Google, Amazon och Apple hade ett gemensamt projekt på gång som gick under namnet CHIP. Projektet bytte sedan namn till Matter och planen är att göra det betydligt enklare för alla som vill ha ett smart hem. En gemensam standard som gör att om du ser Matter-loggan på en smart produkt så vet du att den fungerar med Google, Amazon och Apple HomeKit. Mat­ter kom­mer att köras över eth­er­net, WiFi, Thread och Blue­tooth Low Energy.

Nu har projektet tråkigt nog försenats till 2022 men inte för att den gemensamma standarden inte är klar utan för att SDK'n till utvecklare inte är riktigt färdig än. Matter ställer lite krav på tillverkare och utvecklare och allt kring det är inte riktigt färdigställt ännu. Men vi får hoppas att första produkterna med Matter ser dagens ljus tidigt 2022.

Via Macrumors

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.