Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mi Smart Standing Fan 2 gör livet mindre svettigt

Mi Smart Standing Fan 2 är den senaste nykomlingen i fläktdjungeln bland C, Lite, Pro, 1, 2 och 3. Detta blir ett mellansteg när den kommer med en prislapp på 899 kronor.

Den stora nyheten är de dubbla fläktbladen. Det är en propeller men bladen är delade på mitten så att det blir som två propellrar. Om detta faktiskt påverkar kraften är svårt att avgöra. Men vad vi upplever blir vinden något mer riktad. När det kommer till funktioner så har denna bredare vinkling när den pendlar med sina 140° där de tidigare varit på 120 på Pro-modellen. Den går också ändra riktningen med telefonen - inte som med 1C där vi bara kunde starta eller stänga av pendlingen. Den har steglös inställning för hastighet med fyra olika ”växlar”.

Den har naturlig bris - som är en riktigt trevlig funktion där fläkten ändrar varvtal lite sporadiskt för att efterlikna en riktig vind. Vilket vi fått på tidigare modeller och sägs inte finnas på 1C och Lite, men kör man dessa i Sleep Mode så ger det en liknande effekt. Så vi får alla funktioner som Pro ger oss i appen egentligen och ska jag jämföra med min lite äldre pro 2 så är den här faktiskt precis lika bra. Kanske att de äldre faktiskt har lite mer bastant design och känns mer kvalité. Men det säger inte att det är dålig kvalité i denna. Jämföra med en Jula-fläkt för 199 kronor så är det stor skillnad och den här är verkligen värd sin prislapp på 899 kronor.

En stor grej är också att kabeln är tillbaka i foten igen, många gillade inte det med den billigare versionen där kabeln gick från fläkthuvudet. Detta har de löst rätt snyggt för att ändå kunna behålla den delbara stången. Det sitter små låsningar som enkelt klickas ihop och vi måste trycka in en liten knapp för att sedan ta isär dem. Mycket smidigt och faktiskt väldigt stiligt gjort.

Sammanfattning

De har helt enkelt gjort alla rätt här och ändå lyckats leverera en hyfsat billig fläkt som gör att det inte finns någon mening att snåla med de billigare eller slösa med de dyrare. Det perfekta mellansteg helt enkelt. För vi får mer än i 1C. Bättre utseende, kabel i botten och fler funktioner samt att det enda vi saknar från Pro-modellen är batteri i foten.

➕ Fördelar

  • Kabel i foten

  • All funktioner som de dyrare har

  • Smart lösning i stången

➖ Nackdelar

  • Alla dessa fläktnamn

  • Lite exklusivare material vore trevligt

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.