Fitbit presenterar Charge 5 - en smartklocka i trackerform

Fitbit har just presenterat deras senaste tracker Charge 5 och den är fullproppad med funktioner i minimal storlek.

Rostfritt stål

Charge 5 kommer med en dubbelt så ljusstark AMOLED-skärm, Always-on, utbytbara band, rostfritt stål i färgerna svart, silver eller guld. Dessutom har Fitbit lyckats slimma ner profilen sedan föregångaren men samtidigt erbjuder den lilla trackern en batteritid på upp till sju dagar och den är självklart vattentålig. Dessutom kommer det finnas mängder med urtavlor att välja mellan som ständigt utökas.

EKG, EDA, Sp02, GPS

Fullproppad med funktioner där träning och hälsa är fokuset och Fitbit kan med sina 40 miljoner användare stoltsera med att de hjälpt till att informera 80 000 användare om avvikelser i puls. Charge 5 kommer även den hålla koll på puls dygnet runt med ännu bättre insyn tack vare en EKG-mätare som är något unikt för trackers på marknaden.

Läs även: 99Mac recenserar Fitbit Sense Dessutom kommer den med Fitbits EDA-sensor som mäter konduktivitet och temperatur i huden vilket används för att mäta stressnivåer vilket i sin tur kommer att erbjuda övningar för att hjälpa till att sänka dessa. En Sp02-sensor har även lyckats leta sig in i Charge 5 för att samla in data om syre i blodet och ger en uppskattning av förbrukad syre under träning.

Skräddarsydd träning

När det kommer till träning så kommer 6 månaders Premium ingå vilket ger tillgång till mer än 500 träningsprogram, mindfulness-övningar och recept till balanserad kost. Med Active Zone-mål kommer Fitbits app ge tips om personliga mål och erbjuda träning som är helt skräddarsydd efter dagsform.

Appen kommer även ge betyg för återhämtning och mäta din sömn för att kunna räkna ut när och vilken träning som passar dig som bäst. För att ge en så bra start som möjligt på dagen kan man sätta ett silent alarm med smart wake som ser till att väcka dig inom tidsramen när det passar din sömnrytm som bäst. Den populära appen Calm kommer att integreras i Fitbit Premium och erbjuda över 40 avslappningsövningar.

Fitbit Charge 5 kostar 1 799 kronor och går att förhandsboka nu hos Fitbit. Den kommer finnas tillgänglig hos återförsäljare under hösten och Fitbit Premium kostar efter gratisperioden 9,99 dollar i månaden men kommer även att erbjuda kvartals- eller helårsabonnemang.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.