Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fitbit presenterar Charge 5 - en smartklocka i trackerform

Fitbit har just presenterat deras senaste tracker Charge 5 och den är fullproppad med funktioner i minimal storlek.

Rostfritt stål

Charge 5 kommer med en dubbelt så ljusstark AMOLED-skärm, Always-on, utbytbara band, rostfritt stål i färgerna svart, silver eller guld. Dessutom har Fitbit lyckats slimma ner profilen sedan föregångaren men samtidigt erbjuder den lilla trackern en batteritid på upp till sju dagar och den är självklart vattentålig. Dessutom kommer det finnas mängder med urtavlor att välja mellan som ständigt utökas.

EKG, EDA, Sp02, GPS

Fullproppad med funktioner där träning och hälsa är fokuset och Fitbit kan med sina 40 miljoner användare stoltsera med att de hjälpt till att informera 80 000 användare om avvikelser i puls. Charge 5 kommer även den hålla koll på puls dygnet runt med ännu bättre insyn tack vare en EKG-mätare som är något unikt för trackers på marknaden.

Läs även: 99Mac recenserar Fitbit Sense Dessutom kommer den med Fitbits EDA-sensor som mäter konduktivitet och temperatur i huden vilket används för att mäta stressnivåer vilket i sin tur kommer att erbjuda övningar för att hjälpa till att sänka dessa. En Sp02-sensor har även lyckats leta sig in i Charge 5 för att samla in data om syre i blodet och ger en uppskattning av förbrukad syre under träning.

Skräddarsydd träning

När det kommer till träning så kommer 6 månaders Premium ingå vilket ger tillgång till mer än 500 träningsprogram, mindfulness-övningar och recept till balanserad kost. Med Active Zone-mål kommer Fitbits app ge tips om personliga mål och erbjuda träning som är helt skräddarsydd efter dagsform.

Appen kommer även ge betyg för återhämtning och mäta din sömn för att kunna räkna ut när och vilken träning som passar dig som bäst. För att ge en så bra start som möjligt på dagen kan man sätta ett silent alarm med smart wake som ser till att väcka dig inom tidsramen när det passar din sömnrytm som bäst. Den populära appen Calm kommer att integreras i Fitbit Premium och erbjuda över 40 avslappningsövningar.

Fitbit Charge 5 kostar 1 799 kronor och går att förhandsboka nu hos Fitbit. Den kommer finnas tillgänglig hos återförsäljare under hösten och Fitbit Premium kostar efter gratisperioden 9,99 dollar i månaden men kommer även att erbjuda kvartals- eller helårsabonnemang.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.