Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu är det möjligt att testa Universal Control på macOS Monterey

För alla som är nyfikna på Universal Control går det nu att pröva med lite trixande men det är på egen risk.

Apple visade upp en funktion till macOS Monterey på WWDC som de så fint kallade för Universal Control. Den finns fortfarande inte officiellt att testa i macOS-betan men det finns ett sätt att testa den om man vågar. Universal Control ger användare möjligheten att använda samma mus och tangenbord till flera enheter sömlöst och även dra och släppa filer mellan de olika enheterna. Exempelvis kan man arbeta på sin MacBook och sedan föra över muspekaren till ens iPad för att dra över en fil från det där mailet.

För att aktivera detta behöver du först surfa in på GitHub, ladda ned filen, lägg den i rätt mapp (/Library/Preferences/FeatureFlags/Domain/) och starta om datorn så ska det fungera. Efter omstart hittar du inställningarna för Universal Control under Inställningar -> Skärm -> Lägg till display och välj sedan enheterna det ska gälla. De som har testat har haft ganska bra resultat men det görs på egen risk.

Vi uppmanar inte er till att testa, då det i värsta fall kan sluta med att systemfilerna blir korrupta!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Macrumors

Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.