Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Earfun Air Pro 2 - tungvrickare med låg prislapp och bra ljud

Earfun har släppt ytterligare ett par budgetlurar som är svåruttalat men som även bjuder på mer än man kan ana.

Earfun har gett oss chansen att pröva på två olika hörlurar från dem under årets gång så det är imponerande att vi nu faktiskt får chansen till ett tredje par innan året ens har nått sitt slut. Earfuns Air Pro 2 är ett av deras flaggskepp i den bemärkelse att de oftast har deras mest avancerade funktionerna samtidigt som de kostar lite mer än en femhundring.

Enkelt paketerad

Förpackningen är som förväntat från Earfun enkelt och kompakt paketerad med ett innehåll bestående av hörlurarna, laddningsfodral, USB-C-kabel, instruktionsmanual och hela sex olika öronproppar. Dessa är uppdelade i varsin plastpåse markerade med A och B och det finns ingen information om vad som skiljer dessa två. Men det känns som att A-modellerna ger mer bas medans B-modellerna framhäver mellanregistret något.

Läs även: EarFun Free Pro - för mycket för pengarna? Laddfodralet har en härlig rundad form som känns skön i handen och får plats i fickan bland nycklarna även om det är lite större än exempelvis AirPods-fodralet. Laddningsfodralet erbjuder laddning för upp till 27 timmars lyssning och går själv att laddas genom både USB-C och trådlös laddning. Hörlurarna är klassiskt formade med stam och sitter riktigt bekvämt i öronen med mjuka öronproppar.

Ett riktigt bra ljud

Air Pro 2 kopplar upp sig med hjälp av Bluetooth 5.2 och ljudet är riktigt mäktigt i hörlurarna när man väl hittat rätt proppar och de har tryck i basen och mellanregistret är aggressivt uppskruvat utan att det låter illa. Ljudet klarar av de flesta genrer och det finns egentligen inget att klaga på ens om de vore snäppet dyrare. För ett pris på ungefär 800 kronor är det här ett riktigt imponerande ljud men något som man märker dock är att lite av trycket och basen försvinner när man stänger av brusreduceringen.

Hörlurarna styrs med hjälp av touch och är även IPX5-klassificerade och är resistenta mot svett och regn. De har sex inbyggda mikrofoner och motparten hör dig tydligt under telefonsamtalen. Hörlurarna håller sex timmars batteritid med brusreduceringen igång och utan får man en extra timme. De detekterar även om man tar ur dom så ljudet pausar och det går att använda en hörlur i taget vid lyssning.

Brusreducering och medhörning

Läs även: EarFun Free 2 - bra ljud behöver inte kosta mer Air Pro 2 marknadsförs med en brusreducering som ska kunna blockera upp till 40 decibel vilket inte är så mycket på pappret men det gör faktiskt skillnad. Det får statiska ljud att störa mindre och det tar bort mycket av de lägre ljuden utifrån och har man dessutom musik igång försvinner nästan allt ljud.

Har man lyckats hitta rätt proppar så tätar det öronkanalerna tillräckligt för att stänga ute ljud utan att ha detta igång vilket kan skapa vissa problem i sig på en trafiktät väg. Tack och lov har dessa medhörning som dessutom har automatisk reducering av vindbrus vilket sköts riktigt bra och lyckas dämpa stormiga vindar fullt godkänt.

Sammanfattning

Earfun fortsätter att släppa prisvärda hörlurar med bra ljud och tillräckligt med funktioner för att få dyrare hörlurar att skämmas. Visst brusreduceringen är inte den bästa men den stänger ändå ute tillräckligt för att göra skillnad. Har man ett dyrare par som man undviker att ta med till gymmet eller utflykten i skogen så passar Air Pro 2 perfekt som backup till dessa tillfällen utan att man tappar för mycket kvalitet.

➕ Fördelar

  • Bra ljud

  • Vattenresistens

  • Komfortabla

➖ Nackdelar

  • Bas försvinner när brusreduceringen stängs av

  • Man önskar mer från brusreduceringen

Tillverkare: Earfun
Produkt: Air Pro 2
Laddning: USB-C och trådlös laddning
Ingår: USB-C kabel, sex olika gummiproppar
Batteritid: Hörlurar 6h med ANC, 7h utan, 27h laddningsfodral
Övrigt: 10mm Titanium Composite Dynamic Drivers, Touch-kontroller, aktivera röstassistenter, IPX5
Pris: 79.99 Euro/Dollar

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.