Earfun Air Pro 2 - tungvrickare med låg prislapp och bra ljud

Earfun har släppt ytterligare ett par budgetlurar som är svåruttalat men som även bjuder på mer än man kan ana.

Earfun har gett oss chansen att pröva på två olika hörlurar från dem under årets gång så det är imponerande att vi nu faktiskt får chansen till ett tredje par innan året ens har nått sitt slut. Earfuns Air Pro 2 är ett av deras flaggskepp i den bemärkelse att de oftast har deras mest avancerade funktionerna samtidigt som de kostar lite mer än en femhundring.

Enkelt paketerad

Förpackningen är som förväntat från Earfun enkelt och kompakt paketerad med ett innehåll bestående av hörlurarna, laddningsfodral, USB-C-kabel, instruktionsmanual och hela sex olika öronproppar. Dessa är uppdelade i varsin plastpåse markerade med A och B och det finns ingen information om vad som skiljer dessa två. Men det känns som att A-modellerna ger mer bas medans B-modellerna framhäver mellanregistret något.

Läs även: EarFun Free Pro - för mycket för pengarna? Laddfodralet har en härlig rundad form som känns skön i handen och får plats i fickan bland nycklarna även om det är lite större än exempelvis AirPods-fodralet. Laddningsfodralet erbjuder laddning för upp till 27 timmars lyssning och går själv att laddas genom både USB-C och trådlös laddning. Hörlurarna är klassiskt formade med stam och sitter riktigt bekvämt i öronen med mjuka öronproppar.

Ett riktigt bra ljud

Air Pro 2 kopplar upp sig med hjälp av Bluetooth 5.2 och ljudet är riktigt mäktigt i hörlurarna när man väl hittat rätt proppar och de har tryck i basen och mellanregistret är aggressivt uppskruvat utan att det låter illa. Ljudet klarar av de flesta genrer och det finns egentligen inget att klaga på ens om de vore snäppet dyrare. För ett pris på ungefär 800 kronor är det här ett riktigt imponerande ljud men något som man märker dock är att lite av trycket och basen försvinner när man stänger av brusreduceringen.

Hörlurarna styrs med hjälp av touch och är även IPX5-klassificerade och är resistenta mot svett och regn. De har sex inbyggda mikrofoner och motparten hör dig tydligt under telefonsamtalen. Hörlurarna håller sex timmars batteritid med brusreduceringen igång och utan får man en extra timme. De detekterar även om man tar ur dom så ljudet pausar och det går att använda en hörlur i taget vid lyssning.

Brusreducering och medhörning

Läs även: EarFun Free 2 - bra ljud behöver inte kosta mer Air Pro 2 marknadsförs med en brusreducering som ska kunna blockera upp till 40 decibel vilket inte är så mycket på pappret men det gör faktiskt skillnad. Det får statiska ljud att störa mindre och det tar bort mycket av de lägre ljuden utifrån och har man dessutom musik igång försvinner nästan allt ljud.

Har man lyckats hitta rätt proppar så tätar det öronkanalerna tillräckligt för att stänga ute ljud utan att ha detta igång vilket kan skapa vissa problem i sig på en trafiktät väg. Tack och lov har dessa medhörning som dessutom har automatisk reducering av vindbrus vilket sköts riktigt bra och lyckas dämpa stormiga vindar fullt godkänt.

Sammanfattning

Earfun fortsätter att släppa prisvärda hörlurar med bra ljud och tillräckligt med funktioner för att få dyrare hörlurar att skämmas. Visst brusreduceringen är inte den bästa men den stänger ändå ute tillräckligt för att göra skillnad. Har man ett dyrare par som man undviker att ta med till gymmet eller utflykten i skogen så passar Air Pro 2 perfekt som backup till dessa tillfällen utan att man tappar för mycket kvalitet.

➕ Fördelar

  • Bra ljud

  • Vattenresistens

  • Komfortabla

➖ Nackdelar

  • Bas försvinner när brusreduceringen stängs av

  • Man önskar mer från brusreduceringen

Tillverkare: Earfun
Produkt: Air Pro 2
Laddning: USB-C och trådlös laddning
Ingår: USB-C kabel, sex olika gummiproppar
Batteritid: Hörlurar 6h med ANC, 7h utan, 27h laddningsfodral
Övrigt: 10mm Titanium Composite Dynamic Drivers, Touch-kontroller, aktivera röstassistenter, IPX5
Pris: 79.99 Euro/Dollar

Skriven av Marcus Larsson

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.