Satellitteknik kan komma med iPhone 13

Vår kära Ming-Chi Kuo säger nu att vi kommer få möjlighet att ringa och skicka meddelanden via satelliter med kommande iPhone.

Satellitkommunikation skulle innebära att vi kan kommunicera med omvärlden även när vi är i ett område utan täckning. Bloomberg rapporterade om att Apple jobbade med satellitteknik redan 2019 men det är först nu vi får höra ett rykte om vad det faktiskt kan komma att användas till.

Om detta kommer med en extra avgift och om det fungerar tillsammans med andra funktioner som Kartor (GPS), iMessage, FaceTime återstår att se. Kuo menar också att denna teknik skall komma i Apples VR-glasögon, bil och andra kommande produkter.

Tekniken som används kallas LEO-satellitkommunikation där LEO står för low-earth-orbit och använder sig av lågt gående satelliter. Utrustad med ett modifierat Qualcomm X60-chip skall iPhone 13 få stöd för detta.

Via: 9to5Mac.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
5 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.