Satellitteknik kan komma med iPhone 13

Vår kära Ming-Chi Kuo säger nu att vi kommer få möjlighet att ringa och skicka meddelanden via satelliter med kommande iPhone.

Satellitkommunikation skulle innebära att vi kan kommunicera med omvärlden även när vi är i ett område utan täckning. Bloomberg rapporterade om att Apple jobbade med satellitteknik redan 2019 men det är först nu vi får höra ett rykte om vad det faktiskt kan komma att användas till.

Om detta kommer med en extra avgift och om det fungerar tillsammans med andra funktioner som Kartor (GPS), iMessage, FaceTime återstår att se. Kuo menar också att denna teknik skall komma i Apples VR-glasögon, bil och andra kommande produkter.

Tekniken som används kallas LEO-satellitkommunikation där LEO står för low-earth-orbit och använder sig av lågt gående satelliter. Utrustad med ett modifierat Qualcomm X60-chip skall iPhone 13 få stöd för detta.

Via: 9to5Mac.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
5 svar

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.