I USA kan man snart lägga in körkortet i Apple Wallet

Bor du i USA så kommer du snart att kunna lägga till ditt körkort i din iPhone som kör iOS 15 eller senare

Apple har i veckan gått ut med de första delstaterna i USA som kommer kunna börja använda sig utav digitala körkort. För att det ska fungerar behöver du ha iOS 15 installerat och ha ditt körkort registrerat i en av de medverkande delstaterna. De första medverkande delstaterna är enligt Apple: Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma, och Utah kommer följa kort efter.

Apple säger vidare att deltagande flygplatser i USA kommer vara de första ställena där användare kan använda sig utav sitt digitala körkort, allt man behöver göra då är att visa körkortet i appen eller lägga sin enhet mot en godkänd läsare. Det är inte helt klart än när detta kommer vara fullt implementerat på flygplatserna.

Funktionen är byggd från grunden upp med säkerhet och integritet i åtanke. När man lägger till ett körkort till Wallet-appen kommer användaren behöva att ta ett kort på sitt ansikte, vilket i sin tur kommer att skickas på ett säkert sätt till den utfärdande delstaten för att verifieras. För ytterligare säkerhet kommer även användaren behöva utföra en rad olika ansikts- och huvudrörelser under installationen.

Enligt Apple följer deras implementering av mobilt-ID ISO 18013-5 standarden, vilken har ett antal riktlinjer för integritet angående hur ett ID får visas på mobila enheter. Det kommer nog ta tid innan vi ser detta i Sverige men visst hade det varit trevligt att kunna slopa plånboken helt?

Källa: Apple Newsroom

Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.