I USA kan man snart lägga in körkortet i Apple Wallet

Bor du i USA så kommer du snart att kunna lägga till ditt körkort i din iPhone som kör iOS 15 eller senare

Apple har i veckan gått ut med de första delstaterna i USA som kommer kunna börja använda sig utav digitala körkort. För att det ska fungerar behöver du ha iOS 15 installerat och ha ditt körkort registrerat i en av de medverkande delstaterna. De första medverkande delstaterna är enligt Apple: Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma, och Utah kommer följa kort efter.

Apple säger vidare att deltagande flygplatser i USA kommer vara de första ställena där användare kan använda sig utav sitt digitala körkort, allt man behöver göra då är att visa körkortet i appen eller lägga sin enhet mot en godkänd läsare. Det är inte helt klart än när detta kommer vara fullt implementerat på flygplatserna.

Funktionen är byggd från grunden upp med säkerhet och integritet i åtanke. När man lägger till ett körkort till Wallet-appen kommer användaren behöva att ta ett kort på sitt ansikte, vilket i sin tur kommer att skickas på ett säkert sätt till den utfärdande delstaten för att verifieras. För ytterligare säkerhet kommer även användaren behöva utföra en rad olika ansikts- och huvudrörelser under installationen.

Enligt Apple följer deras implementering av mobilt-ID ISO 18013-5 standarden, vilken har ett antal riktlinjer för integritet angående hur ett ID får visas på mobila enheter. Det kommer nog ta tid innan vi ser detta i Sverige men visst hade det varit trevligt att kunna slopa plånboken helt?

Källa: Apple Newsroom

Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
1 svar

På fredag kommer många av oss att äntligen att få klämma på våra nya iPhone 13. Men vad får vi egentligen för våra gamla modeller som blir över?

För alla med en Apple Watch Series 3 eller nyare är det dags att uppdatera sin klocka och dessa nyheter har tillkommit.

iOS 15 och iPadOS 15 släpps idag vid 19:00 så nu är det snart dags att uppdatera och testa på de nya funktionerna.

När iPad mini presenterades under eventet blev den snabbt en snackis och många utryckte sitt intresse vilket nu verkar visa sig på leveranstiderna.

En ny funktion som presenterades med iOS 15 var att man skulle kunna hitta vart man lagt sina AirPods utan att behöva vara nära dem.

Eventet är över och allt fler saker om de nya telefonerna och klockorna har dykt upp till ytan.