Apples filter för känsligt innehåll dröjer

För en månad sen gick Apple ut med att de skulle börja genomsöka bilder och meddelanden på deras enheter, något som nu verkar dröja

Apple går idag ut med ett pressmeddelande att deras nya verktyg för att scanna av bilder och meddelanden på användares enheter kommer att dröja.
Det var under förra månaden som de gick ut med att de skulle börja med detta och fick då väldigt stark kritik, som de nu tagit till sig och kommer att utvärdera kritiken.

Detta var tänkt att vara en del av iOS 15, iPadOS 15 och macOS Monterey uppdateringarna som släpps i höst men nu får vi vänta och se när det kommer. Apple lämnar inga uppgifter på när det förväntas släppas till allmänheten.

Hela meddelandet från Apple:

”Update as of September 3, 2021: Previously we announced plans for features intended to help protect children from predators who use communication tools to recruit and exploit them and to help limit the spread of Child Sexual Abuse Material. Based on feedback from customers, advocacy groups, researchers, and others, we have decided to take additional time over the coming months to collect input and make improvements before releasing these critically important child safety features.”

Källa: Apple

Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.