Tyskland ber EU att kräva Apple till sju års uppdateringar och reparationer

Europeiska kommissionen fortsätter hitta nya förslag som påverkar Apple och den senaste kan öka en redan lång livstid på våra enheter.

Det är Tysklands regering som vill att den Europeiska kommissionen ska införa krav på sju års säkerhetsuppdateringar och tillgång till reservdelar för mobila produkter. Ett förslag på fem år för telefoner och sex år för surfplattor låg redan på bordet innan Tyskland gav sitt ord om saken. De vill dessutom att prissättning av reservdelar offentliggörs och att en ökning i pris omöjliggörs under dessa år. Förslagen förväntas röstas igenom år 2023 och vi får nog inte reda på när dessa förslag skulle träda i kraft innan dess.

Dessutom stöder Tyskland förslaget om att EU tar fram en märkning för produkterna om hur reparerbar och miljövänliga de är. DigitalEurope Industry Association som representerar flera tillverkare så som Apple, Samsung och Huawei tycker att förslaget är alldeles för högt och föreslår istället säkerhetsuppdateringar i tre år och OS-uppdateringar i två år. Reservdelar tycker de istället endast ska röra skärmar och batteri då de anser att det är dessa som oftast går sönder.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.