Tyskland ber EU att kräva Apple till sju års uppdateringar och reparationer

Europeiska kommissionen fortsätter hitta nya förslag som påverkar Apple och den senaste kan öka en redan lång livstid på våra enheter.

Det är Tysklands regering som vill att den Europeiska kommissionen ska införa krav på sju års säkerhetsuppdateringar och tillgång till reservdelar för mobila produkter. Ett förslag på fem år för telefoner och sex år för surfplattor låg redan på bordet innan Tyskland gav sitt ord om saken. De vill dessutom att prissättning av reservdelar offentliggörs och att en ökning i pris omöjliggörs under dessa år. Förslagen förväntas röstas igenom år 2023 och vi får nog inte reda på när dessa förslag skulle träda i kraft innan dess.

Dessutom stöder Tyskland förslaget om att EU tar fram en märkning för produkterna om hur reparerbar och miljövänliga de är. DigitalEurope Industry Association som representerar flera tillverkare så som Apple, Samsung och Huawei tycker att förslaget är alldeles för högt och föreslår istället säkerhetsuppdateringar i tre år och OS-uppdateringar i två år. Reservdelar tycker de istället endast ska röra skärmar och batteri då de anser att det är dessa som oftast går sönder.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.