Epic Games Vs Apple

Apple vann över Fortnite men tvingas öppna upp för alternativ betalning

Det har gått över ett år sedan Epic Games gick emot App Stores regler och nu är domen slagen i kriget om avgifter.

I augusti förra året satsade Epic Games på en revolution mot App Stores regler och avgifter genom att erbjuda alternativ betalning. Detta ledde till att Fortnite kickades ut ur App Store och senare till stämningsansökan från båda håll. Nu är domen slagen och även om mycket av det Epic Games ville få uträttat blev verklighet så blev dom de stora förlorarna. Epic Games behöver betala 30 procent av all vinst (cirka 12 miljoner dollar) under tiden de erbjöd en alternativ betalning och Apple behöver inte släppa tillbaka Fortnite in i App Store.

Apple som tidigare har meddelat att de ska erbjuda alternativa externa betalningssystem för appar med så kallat ”Reader”-material, tvingas nu öppna upp helt för alla utvecklares appar. Domare Yvonne Gonzalez Rogers har gett Apple 90 dagar att uppfylla dessa krav. Dessutom har Apple fritt fram att stänga ner utvecklarkonton för Unreal Engine vilket skulle sätta käppar i hjulet för många utvecklare som använder sig av spelmotorn då dessa rättsliga beskydd nu har upphört.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.