Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mophie Snap+ Juice Pack Mini - magnetisk laddning

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Mophie Snap+ Juice Pack Mini är en powerbank på 5000 mAh som vi enkelt kan placera på vår iPhone som har MagSafe. Mophie har dock tänkt till här och om du inte har en telefon med MagSafe så får du med en magnetisk ring som du kan fästa på din telefon så Juice Pack Mini går att ha bak på telefonen ändå. Tråkigt nog är laddaren inte MagSafe-certifierad så den trådlösa laddningen går inte upp i mer än 7,5W (med MagSafe får man 15W). Men om man är sugen på lite snabbare laddning så kan man gå över till kabel via USB-C-uttaget på Juice Pack Mini och får då kan man istället ladda i 12W.

När vi har testat Juice Pack Mini så har vi använt den med en iPhone 12 Pro Max och den lyckas ladda från noll procent upp till cirka 60 procent vilket ändå känns helt okej. Men vi skall inte sticka under stolen med att telefonen blir bulkig och ganska tung att hålla i. Men när det krisar så är det verkligen guld värd att kunna fästa Juice Pack Mini på baksidan av telefonen och fylla på batteriet. Eftersom det är vanlig Qi-teknik så kan vi placera valfria Qi-kompatibla prylar på laddaren så som AirPods. Själva powerbanken tar cirka två timmar att ladda upp om den är helt slut.

Sammanfattning

På det stora hela så gillar vi Juice Pack Mini och en sådan här produkt kan verkligen vara räddaren i nöden om vi vet att vi kommer vara långt ifrån ett eluttag en hel dag. Magneterna är starka och det finns ingen risk att laddaren skulle ramla av från telefonen. Men frågan vi ställer oss är om det inte bara är lättare att köpa en lite större powerbank och slänga ned i väskan och ladda vid behov? Juice Pack Mini kostar från cirka 449 kronor och går att köpa på bland annat Dustin.

➕ Fördelar

  • Kan ladda via Qi eller kabel

  • Smidigt att kunna ladda och prata i telefonen samtidigt

  • En räddare i nöden om vi behöver lång batteritid

➖ Nackdelar

  • Telefon och laddare blir rätt tungt att hålla i

  • Inte MagSafe-certifierad så vi får 15W

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.