Rykte: MacBook Pro med M1X lanseras om några veckor

Det är dåliga tider att köpa Mac-datorer just nu, M1 börjar bli lite "gammal" och eventet närmar sig. Men en lansering kan vara närmare än vi trott.

Imorgon kommer Apple hålla låda och många rykten pekar på att vi enbart kommer att få se iPhone 13-serien samt Apple Watch Series 7-serien. Men Mark Gurman tror att Apple kommer att hålla låda igen i oktober och visa upp en MacBook Pro på 14-tum samt en MacBook Pro på 16-tum och att dessa kommer lanseras strax efter. Han skriver att Apple kommer att slopa TouchBar på de nya modellerna och istället har vi fysiska knappar i översta raden. De kommer även utrustade med en mini-LED-skärm, M1X-chippet och MagSafe kommer tillbaka.

Förhoppningsvis kommer M1X klara att driva två externa skärmar, något som dagens MacBook Pro-serie inte klarar utan en docka. MagSafe-lösningen kommer gissningsvis bli något liknande som vi har på nya iMac och med lite tur så kanske de behåller alla USB-C-portar och lägger till MagSafe. Då skulle vi slippa "offra" en USB-C-port för laddning och kan använda den för annat.

Via 9To5Mac, Bilder: Twitter

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
2 svar

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.