Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här är iPhone 13-serien

Då var det dags för Apples stora släpp i år och det är iPhone 13-serien, är den så bra som vi har hoppats på?

iPhone 13

Med iPhone 13 så har Apple slimmat ned "flärpen" det vill säga sensorpanelen vi har i toppen av telefonen och den är nu 20 procent mindre. Den är IP68-certificerad och kommer i fem nya färger, rosa, blå, midnatt, stjärnglans och (PRODUCT)RED. Den har även ett större batteri och både iPhone 13 och iPhone 13 mini har en 28 procent ljusare skärm (Super Retina XDR) på 1200 nits.

Telefonerna kommer med A15 Bionic-processorn som använder sig av 5nm-teknologi med närmare 15 miljarder transistorer. Den har en ny 6-kärnig CPU och Apple säger att den är upp till 50% snabbare än konkurrenterna. När det kommer till optiken så har den en helt ny sensor på 12MP som kan ta in 47 procent mer ljus med en helt ny sensor shift-teknologi. Med iPhone 13-serien kommer även en ny funktion som Apple kallar Cinematic mode som gör våra videos betydligt ballare. Den kan hålla fokus på ett objekt medans vi rör på oss och den kan även blurra bakgrunden likt funktionerna vi redan har i porträttläget. Cinematic mode filmar i Dolby Vision HDR.

När det kommer till batteritid så har iPhone 13 mini upp. till 1,5 timmars längre batteritid och iPhone 13 får upp till 2,5 timmars bättre batteritid än iPhone 12. iPhone 13 mini börjar på 8595 kronor och iPhone 13 börjar på 9795 kronor, båda modellerna har 128 GB lagring som insteg.

iPhone 13 Pro/Pro Max

iPhone 13 Pro och Pro Max kommer utrustad med det mesta som ni kan läsa ovan men skärmen har fått sig ett lyft och är riktigt ljusstark på hela 1000 nits. Enheterna kommer även med ProMotion med en adaptiv bilduppdatering mellan 10-120Hz. Storlekarna på telefonerna är precis som innan på 6,1" för iPhone 13 Pro och 6,7" för iPhone 13 Pro Max. De kommer i färgerna grafit, guld, silver och sierrablått.

Även optiken har fått sig en ordentlig uppdatering med en telephotolins på på 77mm, en ultravidvinkel och vidvinkel-lins. Vi får nu även stöd att ta makrobilder på 2 centimeters avstånd och samtliga kameror har stöd för nattläget och vi kan nu fota i upp till 3x optisk zoom. Något annat som kommer senare i höst är ProRes video som kommer göra det lättare att redigera videoklippen i till exempel Final Cut Pro. När det kommer till batteritid så får vi 1,5 timmar längre batteritid i iPhone 13 Pro än tidigare generation och med iPhone 13 Pro Max får vi 2,5 timmar längre än med förra generationen. iPhone 13 Pro börjar på 12295 kronor och iPhone 13 Pro Max 13495 kronor. Lagringen började 128 GB och sträcker sig upp till 1TB och går att förhandsboka nu på fredag och lanseras den 24 september.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
39 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.