Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple presenterar ny iPad

Apples första produkt ikväll blev deras trotjänare iPad som fick sig en mindre uppdatering och skärmen stannade kvar på 10,2 tum trots alla rykten.

Apple släpper en uppdaterad iPad som Apple själva beskriver som den mest populära modellen de har. Processorn uppdateras till A13 Bionic med 20 procent snabbare CPU och GPU. Med en mer kraftfull Neural Engine och bättre frontkamera med hela 12MP kommer den även att kunna nyttja Apples Center Stage som följer dig med kameran när du rör dig. iPad kommer fortsätta att använda sig av Apple Pencil (Gen 1) och priserna stannar kvar men lägsta lagring växer till 64 GB.

Center Stage-upplevelsen från iPad Pro finns nu på iPad tack vare den nya skärmkameran med ultravidvinkel och 12 MP samt Neural Engine, så att användarna kan ha ännu mer fängslande videosamtal. Om användarna flyttar på sig så panorerar Centrerat automatiskt för att hålla kvar dem i synfältet. Om fler personer ansluter till samtalet kan kameran identifiera även dessa. Den zoomar sedan ut så att alla görs delaktiga i samtalet. Centrerat gör videosamtal mer naturliga i FaceTime samt i tredjepartsappar för videosamtal. Oavsett om man vill prata virtuellt med sina nära och kära eller använda iPad för distansundervisning gör Centrerat det till en mer fängslande upplevelse än någonsin.

För första gången finns nu True Tone i den fina 10,2-tums Retina-skärmen på iPad. En ny uppgraderad sensor för omgivande ljus gör det möjligt att använda True Tone som anpassar skärmen efter färgtemperaturen i ett rum. True Tone på nya iPad gör bilderna mer naturliga och bjuder användarna på en mer behaglig bildupplevelse i alla typer av ljus.

Nya iPad finns att beställa från och med idag på Apple Store.
Wi-Fi-modellerna av iPad kostar från 3 995 kronor och Wi-Fi + Cellular-modeller kostar från 5 495 kronor. Finns i färgerna silver och rymdgrått. Nya iPad har 64 GB lagringsutrymme från början, dubbelt så mycket som föregående generation. Ett alternativ på 256 GB finns också.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.