watchOS 8 gör din Apple Watch ännu bättre

För alla med en Apple Watch Series 3 eller nyare är det dags att uppdatera sin klocka och dessa nyheter har tillkommit.

Idag 19.00 skickades uppdateringen för watchOS 8 ut och innehåller ett par nya funktioner och flera förbättringar.

Bilder

Bilder tagna i porträttläge kan nu användas som urtavlor med klockan snyggt undangömt bakom personen i fotot. Foton från blickfånget och minnen synkroniseras nu varje dag och ger dig ett snyggt upplägg i mosaikmönster på bilderna. Bilderna har dessutom förenklats för att dela snabbt med färre tryckningar.

Smarta hemmet

Nu kommer du enklare kunna sköta vissa åtgärder i ditt smarta hem när du exempelvis direkt får frågan på Apple Watch om att låsa upp dörr om någon ringer på klockan.

I det nya kamerarummet får du enkelt tillgång och överblick på alla säkerhetskameror i hemmet. Apple Watch kommer dessutom lära sig vilka scenarion du helst använder beroende på vart du befinner dig med klockan. Dessutom kommer du nu att kunna förvara både digitala hemnycklar och bilnycklar direkt i plånboken.

Socialt

Kontakter-appen är nu omgjord och man kan redigera och lägga till nya kontakter direkt på armen. Dessutom är musikappen omgjord och gör det enkelt att dela med sig av låtar och spellistor.

Hälsa

Appen Andas byter namn till Mindfulness och får fler övningar. Dessutom kommer sömn mätas ännu bättre och samla in data på andningsfrekvens och dina sömntrender. WatchOS 8 kommer bli ännu bättre på att registrera dina cykelturer och mäta kaloriförbrukning bättre med elcyklar. Dessutom känner den av om stannar med cykel för en paus och startar igen bättre.

Pilates-träning har hittat till klockan och ger dig träningspass för att stärka bål, hållning, balans och flexibilitet. Dessa övningar blir dessutom svårare ju mer du tränar för att du ska nå ditt mål.

watchOS 8 fungerar på:

  • Apple Watch Series 3

  • Apple Watch Series 4

  • Apple Watch Series 5

  • Apple Watch SE

  • Apple Watch Series 6

  • Apple Watch Series 7

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.